Historie

Over Jan Janssens Auto’s

Op 1 januari 1977 starte Jan Janssens een klein universeel garagebedrijf aan de vaart in Assen, hier waren de werkzaamheden de verkoop en reparaties van gebruikte automobielen.

 

Vanwege minimale ruimtebezetting en de groei van het bedrijf was het noodzakelijk te verhuizen, een geschikte locatie werd gevonden aan de hoofdvaartsweg 99a te Assen, hoofdvaartsweg beter bekend als smildervaart/kloosterveen.

Door de grote mogelijkheden in dit bedrijfspand werden de werkzaamheden uitgebreid met een autoschadeherstel afdeling, tevens werd er in het bedrijf een nieuwe spuitcabine gebouwd.

De voorzijde van het bedrijf werd  verbouwd tot Showroom, op de autorai van 1988 groeide de intresse in het merk Yugo. Op 1 januari 1989 werd het bedrijf officieel dealer van het merk Yugo, de groei van het merk werd allerdings belemmerd door de handelsboykot in voormalig Joegoslavië. Hierdoor werden de import activiteiten gestaakt. Jan Janssens Auto’s ging als universeel autobedrijf verder.

 

Door de komst van de woonwijk Kloosterveen moest het bedrijf wijken, een andere locatie werd gevonden in het voormalig BMW pand aan de zwartwatersweg 133 te Assen. Vanaf Juni 1999 werden onze werkzaamheden uitgebreid met onder andere een tankstation en de verkoop van Kia automobielen. Jan Janssens werd officieel Kia dealer.

 

Door zware tijden werd het bedrijf aan de zwartwatersweg verkocht en zijn we in een kleinere hoedanigheid verder gegaan, na onze werkzaamheden op meerdere locaties in Assen te hebben uitgevoerd, vinden wij in Juni 2012 de geschikte locatie in het naburige dorp Rolde, aan de Grolloërstraat, de hoofdweg van Rolde nabij het onbemande tankstation.

 

Sinds 1 oktober 2012 is het bedrijf aan de grolloërstraat 46 te Rolde gevestigd.

De activiteiten van ons bedrijf op dit moment omvatten, in en verkoop nieuwe en gebruikte auto’s, reparatie en onderhoud alle merken, schade reparatie en spuitwerkzaamheden, verhuur van rolstoelauto’s, autotransporters en aanhangwagens.

Sinds 1987 organiseren wij ieder jaar op 31 december een oudejaarsborrel waar klanten en geinterreseerden het bedrijf en de Familie Janssens kunnen leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Tevens is het bedrijf sinds de vestiging in Rolde geopend tijdens de roldermarkt op 2e paasdag en doet het bedrijf actief mee aan de georganiseerde activiteiten, zoals de bedrijvenparade.

 

Wij van Jan Janssens Auto’s nodigen u uit ons bedrijf persoonlijk te bezoeken en kennis te maken met

Jan en Kieneke, Harko en Geke Janssens